Meny
 
Sunnere julesnacks
Alt jeg spiser skal smake godt, det holder ikke at det er sunt, hvis det ikke er godt.
Og disse marsipankulene er gode, og de er helt uten sukker.
Jeg har valgt å bruke fettredusert mandelmel (siden jeg har dette hjemme, og jeg personlig syns det smaker like godt ), men du kan fint bytte det ut med finmalt mandelmel eller kverne mandler selv:)

Oppskrift:
-200gram fettredusert mandelmel
-100 gram sukrin melis
-3 eggehviter

(smak deg frem med sukrin melis)

Bland dette godt og kna det til en god deig. Sett deigen kaldt minst 30 min, gjerne lengre. Smelt sukkerfri sjokolade, trill kuler av marsipanen og dypp de i sjokoladen.

Oppbevares i kjøleskap, dersom det er lenge til du skal spise de kan du oppbevare de i fryseren.
 
Ostekake på hodet

I november kjøpte jeg tidenes beste saft, fun light med julebrus smak. Den passet perfekt i denne desserten, med knuste pepperkaker. Men dessverre så ble saften fort utsolgt, så da ble det ikke noen dessert med denne smaken nærmere jul. Men er du så heldig å ha julebrus saften hjemme, så bør du lage denne:)

Steg 1:
Gele:
3 dl sukkerfri saft, helst julebrus smak
6 dl vann
10 gelantinplater

Kok opp 2 dl vann med 3 dl sukkerfri sagt, legg gelatinplatene i kaldt vann så lenge. Klem så ut vannet av gelatinen og rør det inn i blandingen, rør til gelatinen er oppløst. Ha så i 4 dl kaldt vann, og rør. Hell dette i 6 glass, ca halvfullt. La de stå kjølig, minst 3 timer (kommer ann på str på glassene)

Ostefyll:
160 gram Philadelphia light
200 gram vaniljekesam
6 ss sukrin melis
litt vaniljepulver

Topping:
Pepperkaker

Visp i sammen romtemperert Philadelphia ost med vaniljekesam, sukrinmelis og smak til med litt vaniljepulver. Ha denne ostekremen over geleen.
Så tar du 2 pepperkaker per glass, knuser de og strør de over rett før servering.

Rett og slett smaken og lukten av jul:) (finere bilde ligger på Instagram)